Stott Pilates

Stott Pilates er en videreudvikling af Joseph Pilates metode, denne videreudvikling er foretaget af idrætslæger og fysioterapeuter. Stott Pilates træning giver styrke, smidighed, balance og udholdenhed, der sikrer den bedste stabilitet i nakke/skuldre/ryg/bækken og dermed bedre funktion i arme og ben.

Der arbejdes efter nogle basale principper, som indgår i alle øvelser. Det betyder, at man er koncentreret om at gøre øvelserne korrekt, hvilket igen giver mental afspænding og større kropsbevidsthed. Pilates træning kan udøves af alle uanset alder, idet øvelserne kan tilpasses forskellige sværhedsgrader.

I Stott Pilatestræning trænes på måtte (mat-exercises), med og uden små redskaber (vægtbolde, balancepuder mv.) Desuden trænes i specielle Pilatesmaskiner, reformer, cadillac mv. De fem grundprincipper kan med fordel benyttes i andre træningsformer, og sikrer derved større kvalitet i træningen.

Jette Vig og Susanne Engbirk Grud er certificerede Stott Pilates instruktører. Stott Pilates certifikation er en international uddannelse. Der kræves en årlig faglig opdatering for at bevare certificeringen, og dermed retten til at kalde sig Stott Pilates instruktør.